Obisk Berlina

 V nedeljo 13.6.2021 smo imeli organiziran izlet v Berlin. Tja smo šli z avtobusom ob 9ih zjutraj. Šli smo s skupino Poljakov in manjšo skupino Špancev. Do Berlina smo se vozili eno uro in trideset minut. Tam smo morali najprej malo počakati, da je prišla vodička in nato smo šli na ogled. 

Najprej nam je povedala o železniški postaji. Bila naj bi največja železniška postaja v Evropi za katero so odšteli 2 milijardi evrov da so jo zgradili. Skoznjo naj bi na dan šlo okoli 300 000 ljudi.


                                                                          


Po tem smo se odpravili na ogled parlamenta, ki je kar drugačen od našega. V njem je okoli 700 poslancev. Zraven pa je posebej zgrajena stavba, v kateri poskrbijo za njihove otroke, hišne ljubljenčke...


Ogledali smo si tudi "vrata" ki so bila narejena v rimskih časih. 

Naslednja postaja je bil velik prostor na katerem so bili narejeni veliki bloki iz kamna, kateri so bili narejeni v spomin na holokavst. Najvišji so bili 4,5 m visoki, najnižji pa so  bili ravno s tlemi.


Naprej smo šli pogledat sledi, kje je bil berlinski zid.

Spomenike na prihod Rusov v Berlin



Obiskali smo muzej druge svetovne vojne, ki je imel notranji del in zunanji del.

V centru mesta smo si ogledali cerkev, ki naj bi bila najstarejša v Evropi, v mestu je bilo tudi nekaj ameriških postaj, po poti smo slikali tudi nekaj avtomobilov, ker smo vsi trije avtomobilski navdušenci.




 

Imeli smo se lepo in priporočamo tudi naslednjim generacijam, če bodo imelo možnost izleta v Berlin vam ne bo žal.





















Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nemčija

Nemčija drugi blog